ontwerp portfolio4

Portfolio Design Keuzes

ontwerp portfolio4

 

Omdat ik voor het vak BIM de designkeuzes achter het ontwerp van mijn portfolio moet verantwoorden plaats ik hier het originele ontwerp en zal ik uitleggen waarom ik welke keuzes heb gemaakt. Het ontwerp hierboven is mijn vierde poging van een reeks ontwerpen die ik in photoshop heb gemaakt op basis van het gekozen wordpress-thema. Eerdere pogingen vond ik te donker of te druk, en daarom ben ik uiteindelijk voor dit ontwerp gegaan.

Ik heb gekozen voor een licht uiterlijk omdat ik graag openheid wil uitstralen. Een donker thema kan ook heel persoonlijk zijn, maar ik vond het toch te gesloten en te zwaar.
Daarnaast heb ik een palet van accenten in het ontwerp verwerkt om de diversiteit van mijn vaardigheden uit te stralen. Die diversiteit komt ook terug in het menu onder de slider, waar globaal de werkgebieden staan aangegeven waar ik actief in ben. De items in het menu linken ook door naar categorieën in mijn portfolio. Mijn portfolio is heel belangrijk, omdat ik altijd graag wil laten zien wat ik doe. Daarom hebben mijn tekeningen ook de belangrijkste plek gekregen in het ontwerp, ze staan heel groot in de slider die ook helemaal bovenaan staat.
Als achtergrond heb ik een tekening gekozen die voor mij heel persoonlijk is. Deze tekening is al jaren terug te vinden in mijn persoonlijke website, hij staat al ingesteld als achtergrond sinds de eerste versie. En daarom wilde ik hem ook deze keer niet laten ontbreken. De omgeving die in de tekening is afgebeeld staat voor mijn droomwereld. Een vrolijke en zorgeloze plek, met veel rust en kalmte waar alles voor mij mogelijk wordt. Op deze manier wil ik de bezoeker echt een kijkje geven in mijn persoonlijke wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *