#18 – analyse en conclusies navigatie

Ik heb het prototype aan mijn moeder laten zien omdat ik het product al twee keer aan mijn broertje had laten zien en mijn moeder een echte leek is waar ik veel van kan leren.

– Mijn moeder was in de war doordat ze als ze iets wilde aanpassen steeds bij de resolutie terechtkwam. In een volgend prototype moeten er daarom voor de verschillende onderdelen ook verschillende wireframes aanwezig zijn. Dit is het belangrijkst omdat de gebruiker zo in de war raakt

– Mijn moeder gebruikte naast de annuleerknop ook vaak de terugknop in haar browser. Het is dus belangrijk dat de vensters gesloten kunnen worden door middel van de terugknop in de browser. Dit is het op één na belangrijkst omdat als het niet zo werkt de gebruiker in de war raakt.

– Mijn moeder kon goed en snel door de verschillende stappen klikken. Ze zei dat ze geleerd had dat als je maar klikt je vanzelf wel ergens komt maar na twee of drie keer klikken had ze al door hoe de applicatie werkt. Na de eerste twee punten is het dus belangrijk om de navigatie in dit prototype door te voeren.

– Mijn moeder gebruikte in eerste instantie niet de knop voor aanvullende info. Toen ik haar vroeg hoe ze de extra info zou kunnen vinden wist ze wel de juiste knop aan te klikken, maar ze kon de tekst vervolgens niet lezen. Dat verwarde haar, en dat kan ik dus aanpassen als alle bovenstaande punten zijn aangepast.

– Mijn moeder heeft de knop om een venster te sluiten niet gebruikt, ze gebruikte de opslaan-knop of de annuleren-knop. Maar die extra knop heeft haar ook niet verward, lekker laten zitten dus, niet belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *