#20 – analyse en conclusie (verbeterplan) transities

Voor de laatste gebruikerstest heb ik mijn broertje weer als testpersoon gekozen omdat hij in de buurt was en eigenlijk altijd wel tijd wil vrijmaken voor een test. Met mijn moeder is dat meestal anders. Mijn broertje kon gemakkelijk alles vinden en onderdelen samenstellen maar hij had wel een aantal feedbackpunten.

– “Ik zie dingen die een normaal mens niet begrijpt” of “Dat zegt een normaal mens ook niks” Hij doelde daarmee op de teksten zoals hsdp, g4, g3, 600px X 300px enzovoorts. Misschien al op de customizing pagina naast de blokken met onderdelen een uitleg zetten. Sowieso meer in stappen laten gaan zodat je per scherm kunt uitleggen waar iets voor staat. Bijvoorbeeld resolutie is de scherpte van je scherm of display. Dit is het allerbelangrijkste punt dat ik kan aanpassen omdat alles begrijpbaar moet zijn voor leken.

– “Ik kan nog niet echt zien wat er aan de kleur veranderd”, daarbij klikte hij steeds op andere kleuren in de popup om een kleur te kiezen. Hij gaf het advies om van het blok in het midden een preview te maken waarbij de kleur veranderd. Dit is het tweede belangrijkste punt omdat gebruikers helpt, maar niet essentieel is voor hen om te begrijpen wat ze selecteren.

– Toen ik vroeg of hij wist wat hij geselecteerd had antwoordde hij met ja en begon hij op te lezen wat zijn keuzes op het scherm waren. Daarna klikte hij uit zichzelf op de bestelknop om de telefoon te bestellen. De methode om onderdelen aan te passen werkt dus goed, en omdat ik daar dus niets aan hoef aan te passen maar het alleen maar zo hoef te houden is dit dus het minst belangrijke punt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *