DesignThis! Design Manifest

Een design manifest? Die had ik al! Ik heb hem een beetje opgepoetst maar je vindt hem natuurlijk op mijn voorpagina: http://daniel-dewit.nl/

Na een feedbackronde op school heb ik echter toch besloten mijn design manifest te scheiden van mijn portfolio-intro. De teksten bleken niet krachtig genoeg voor een manifest en de combinatie met het portfolio was voor sommige mensen verwarrend. Daarom heb ik de teksten volledig opnieuw geschreven en het manifest verplaatst naar een andere plek. Je kunt hem bekijken op http://daniel-dewit.nl/cmd/designthis/manifesto/. De tekst staat ook hieronder.

Diversiteit

Van een duizendpoot
Een diverse ontwerper heeft kennis ver buiten zijn eigen vakgebied. Altijd nieuwe dingen willen ontdekken zit in zijn bloed. Om relevant werk te blijven maken moet een ontwerper constant oog houden voor de veranderende wereld om hem heen.

Flexibiliteit

Van een kameleon
Een flexibele ontwerper kan ontwerpen voor koningen en zwervers. Daarvoor maakt hij zijn eigen signatuur ondergeschikt aan de belangen van de doelgroep. Om de onderste steen boven te krijgen doet hij bovendien uitvoerig onderzoek.

Leervaardigheid

Van vallen en opstaan
Een leergierige ontwerper is nooit klaar, is niet bang om fouten te maken, leert van zijn eigen fouten en verbeterd zichzelf. Alleen zo kan hij zich voorbereiden op de dag van morgen en zijn ontwerpen naar een hoger niveau tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *