DesignThis! Het spel

Na het maken van de game controller heb ik niet stil gezeten. Ik heb eerst een tutorial gemaakt voor het besturen van een game met de controller. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de echte game. Om een goede combinatie tussen strip en spel te maken heb ik besloten om levels af te wisselen met delen van een stripverhaal. Om een idee te krijgen over hoe dat er uit gaat zien heb ik game art gemaakt.

panel 001

panel 002

panel 003

panel 004

gameplay

Daarna ben ik aan de slag gegaan met het laten lopen van Bram Vuurvlam in het spel. Daarvoor heb ik eerst een sprite gemaakt. Dat is een afbeelding waarin verschillende frames uit een animatie naast elkaar staan. In het spel kunnen die frames achter elkaar afgespeeld worden. Als experiment heb ik daar een gif van gemaakt.

game-sprite

Dit zag er echter nog niet erg vloeiend uit. Daarom heb ik tijdens het programmeren van het spel geprobeerd om tussen de frames waarin Bram loopt steeds een frame te laten zien waarin Bram stil staat. Dat zag er al een heel stuk vloeiender uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *