Game controller prototype #2

Deze week heb ik mijn eerste prototype (http://daniel-dewit.nl/2016/03/designthis-mentaal-model-en-prototype-joystick/) verder getest en een tweede iteratie gemaakt. Ik heb de joystick meegenomen naar de les en die uit laten proberen door klasgenoten.

Mijn klasgenoten vonden de controller fijn om vast te houden maar hadden ook allemaal wel moeite met het vinden van de voor en achterkant van de controller. In tegenstelling tot mijn vorige proefpersoon wilden zij de controller wel met twee handen vasthouden, maar toch vonden ook zij dat de knoppen alleen op de stick moesten zitten. De knoppen verwachten ze dan op de borst en rug van de action figure. Toen ik hen echter een schets liet zien van de uiteindelijke vorm die ik de controller wil geven (tweede foto) gaven ze aan dat ze de controller in dat geval anders vast zouden houden. Waar de knoppen zich dan moesten bevinden konden ze zo niet zeggen.

Uit mijn onderzoek bleek dus dat ik eerst een nieuw prototype moest maken op basis van mijn schets, voordat ik goede inzichten kon verkrijgen. Daarom ben ik aan de slag gegaan en heb ik uit karton de vorm gesneden die de controller moest krijgen. Met tape heb ik de losse stukken goed vastgeplakt. Daarnaast heb ik een joystick sensor besteld zodat ik de controller goed kan laten bewegen. Toen ik de vorm van de controller klaar had heb ik meteen gekeken op welke plekken de knoppen voor mijn gevoel het beste konden komen. Ik had naast de joystick controller ook een roterende schakelaar en twee verschillende drukknoppen besteld die ik voor de controller kon gebruiken. Maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om twee kleine drukknoppen die ik al had bovenop de armen te monteren (derde foto).

Toen de knoppen en de joystick gemonteerd waren op het prototype was het natuurlijk een kleine moeite om die aan te sluiten op de Arduino. Daarna heb ik meteen maar een script geschreven dat de input vanuit de joystick en de knoppen naar de computer stuurt. De volgende stap is nu om met de game controller een game element te laten besturen. Dit wil ik doen voordat ik de controller opnieuw ga laten testen door gebruikers zodat die ook meteen feedback krijgen op wat ze met de controller doen. Zo hoop ik betere inzichten te krijgen.

IMG_20160403_185222

IMG_20160403_185248

IMG-20160403-WA0004

IMG_20160403_174526

IMG_20160403_174547

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *