DesignThis! Het eerste level is af!

Het eerste level van mijn game is nu helemaal af! Vorige week koos ik ervoor om één level helemaal uit te werken in plaats van dat ik meer levels bouwde. Daarom heb ik gekeken naar dingen die nog ik nog miste. Behalve de muziek was dat ook een goed uiterlijk voor de inventaris, een plaatje voordat het level begint en een goed einde van het level. Die heb ik uitgetekend en in de game geprogrammeerd, en ook heb ik nog extra muziek en geluiden toegevoegd voor de intro, het level, de inventaris en het einde van het level.

Nadat ik het alle aanpassingen af had heb ik het spel weer aan Arend Kamp laten zien. Hij herkende het geluid bij de inventaris direct als zijn eigen suggestie, dus dat was mooi. Ook de rest van de game vond hij goed.

Later heb ik de game ook nog door Lars Haasnoot laten spelen. Lars valt goed binnen mijn doelgroep omdat hij strips leest en verzamelt en omdat hij veel games speelt. Het viel mij ook op dat Lars het level ontzettend snel had uitgespeeld. Andere mensen hadden nog moeite met het vinden van een toepassing voor de bril of het vinden van de juiste plek om een selfie te maken, maar Lars had alles meteen door. Voor de doelgroep zou ik het spel dus best nog wat moeilijker kunnen maken. Lars merkte tenslotte nog op dat de plek waar hij naartoe moest voor hem een gok was. Hij had liever een duidelijke omcirkeling of iets dergelijks gezien voor die plek. Blijkbaar willen mensen uit de doelgroep toch een duidelijk doel (letterlijk) hebben in het spel. Maar voor nu ga ik daar niets mee doen omdat het spel zo een beetje moeilijk blijft. Wat mij betreft is het level daarom helemaal af!

boek

boek-level-1

inventaris

panel5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *