iGO.nl

Voor iGO.nl maakte ik een volledig vernieuwde website. De website is moderner geworden, oogt meer als een online magazine en de aangeboden informatie is gemakkelijker te vinden.

iGO.nl is het portal voor de regio Goeree-Overflakkee, met nieuws, uitgaanstips en een bedrijvengids. De website is daarom gescheiden in de rubrieken nieuws, recreatie en zakelijk. In de praktijk werden de rubrieken recreatie en zakelijk echter te weinig bezocht. Ook vanuit de website statistieken werd dit bevestigd. Na een grondige analyse van die statistieken heb ik geconcludeerd dat er teveel scheiding was en dat verkeerde doelgroepen werden aangesproken.

Naar aanleiding van mijn conclusies heb ik twee ontwerpen voor een nieuwe voorpagina voorgelegd aan de stakeholders bij iGO.nl. Het eerste ontwerp was een magazine formaat, met grote foto’s en uitgelichte verhalen. Het tweede ontwerp was meer gericht op het tonen van zoveel mogelijk nieuws en informatie. Uit de feedback van de stakeholders kwam naar voren dat beide ontwerpen op bepaalde punten aantrekkelijk waren. Daarom heb ik deze gecombineerd tot een eenzijdig ontwerp. De achterliggende pagina’s heb ik daar ook op gebaseerd.

Bekijk de website op http://igo.nl/ 

igo voorpagina desktop

 

Concept B

 

Concept C 1

 

igo nieuws - categorie

 

igo artikelpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *