Lestor CMS

Voor Koole Media Service werkte ik aan Lestor, een verzameling van diensten gericht op externe – en interne communicatie van het klein- en middenbedrijf. Daarvoor heb ik op basis van een bestaand content management systeem een nieuwe versie gebouwd. De voormalige versie was niet gebruikersvriendelijk, bevatte veel fouten en mistte enkele belangrijke moderne functies.

Voor dit cms heb ik de volgende dingen gedaan:

  • Ik heb een cardsorting oefening gedaan om te bepalen welke benamingen van toepassing waren en hoe deze gegroepeerd werden door gebruikers
  • Ik heb het pagina-systeem uitgebreid met pagina-inhoud. De pagina-inhoud is gemakkelijk te actualiseren omdat het veel weg heeft van een blogpost, maar de architectuur is zeer dynamisch waardoor het op veel manieren binnen een pagina geïmplementeerd kan worden. Ook is pagina-inhoud geschikt voor meerdere soorten content zoals nieuwsberichten, producten, evenementen en zelfs fotoboeken.
  • Ik heb de teksteditor geüpdate en er meteen een bestandsbeheerder aan toegevoegd. Daarmee kunnen gemakkelijk meerdere bestanden worden geüpload. Ook heb ik die bestandsbeheerder beschikbaar gemaakt buiten de teksteditor zodat deze ook gebruikt kan worden voor fotoboeken  en pagina headers.

lestor cms4

 

lestor cms2

 

lestor cms3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *