Portfolio intro

Voor mijn portfolio heb ik een intropagina gemaakt waarin mijn sterke punten naar voren komen dankzij een korte interactieve animatie. Ik heb gebruik gemaakt van de nieuwste browsertechnieken en heb het geheel geïntegreerd met mijn portfolio en  blog.

Jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met SVG om vector-illustraties te maken. Ik gebruikte toen het programma Inkscape omdat het open source was. Iets korter geleden kwam ik erachter dat browsers steeds meer ondersteuning bieden voor svg en dat nu ook animeren mogelijk is met SVG. Vanwege mijn ervaring met het programma Inkscape was ik meteen geïnteresseerd. Ik heb toen wat onderzoek gedaan naar de mogelijkheden maar ben er verder niet aan toegekomen. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in de techniek parallax scrolling. Daarmee wordt het mogelijk om prachtige dynamische en interactieve websites te maken.

Dit jaar moest ik voor mijn opleiding bij het vak Motion Design een animatie maken waarin ik mijzelf presenteerde. Voor mij was dat de ultieme kans om iets met svg-animatie en parallax scrolling te doen. Vanaf dat moment ben ik intensief gaan werken aan een storyboard, illustraties en de animatie.

Het resultaat is inmiddels te bekijken op mijn website: http://daniel-dewit.nl/.  Ik vond het een mooie ervaring om met deze technieken te werken en zou er graag in de toekomst vaker mee willen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *